Zalm Teriyaki
Categorie: Aziatische keuken - hoofdgerecht - vis
INGREDIËNTEN
4 zalmmoten (ca. 150-200 g per stuk, zonder vel)
150 ml sojasaus
½ eetlepel geraspte gember
2 teentjes knoflook (geraspt)
2 eetlepels honing
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel maïzena + 1 eetlepel water
Handje sesamzaadjes
2 bosuien (in dunne ringen)
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
Dep de zalmmoten droog met keukenpapier en leg ze naast elkaar in een ovenschaal.
Meng in een kom de sojasaus, honing, basterdsuiker, gember en knoflook.
Roer in een apart kommetje de maïzena glad met het water. Voeg dit mengsel toe aan de saus en meng goed door.
Breng de saus in een klein steelpannetje langzaam aan de kook en laat indikken. Zodra de saus dikker is geworden, haal je hem van het vuur en laat je deze even 5 minuten afkoelen.
Giet de afgekoelde teriyakisaus over de zalm in de ovenschaal, zodat de moten goed bedekt zijn.
Zet de zalm in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Haal de zalm uit de oven en schep de saus die in de schaal is achtergebleven nog eens royaal over de vis.
Garneer met sesamzaadjes en de fijngesneden bosui.