Visbastilla Loempia's
Categorie: Vis - bijgerecht - Marokkaanse keuken
INGREDIËNTEN
1 pak loempiadeeg
2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook
3 paprika's (geel, rood & groen)
Peterselie & koriander (handjevol van elk)
2 citroenen (sap van 1/2 citroen)
± 750 g zeevruchtenmix
1 visbouillonblokje (optioneel)
Mihoen (1 pakje)
Zout & peper
Komijnpoeder
Kurkumapoeder
Paprikapoeder
Olijfolie
4 stukken witte vis naar keuze
1 zakje gepelde scampi's
INSTRUCTIES
Doe olie in de pan, bak de uitjes & knoflook, voeg de fijngesneden paprika toe, daarna de vis, zeevruchtenmix & kruiden.
Doe nu de bouillon erbij, laat doorbakken tot het gaar is. Op het laatste de scampi's en 1/2 citroensap toevoegen.
Breng de bouillon aan de kook & voeg de mihoen toe. Snij deze in stukjes & meng met de vis.
Laat het geheel afkoelen en doe het mengsel in een vergiet om overtollig water te verwijderen.
Vul dan de loempia's met het mengsel. Je kan de loempia's (rauw) invriezen als je er teveel hebt gemaakt.