Visbastilla
Categorie: Vis - Hoofdgerecht - Marokkaanse keuken
INGREDIËNTEN
1 pak filodeeg
2 uien (gesnipperd)
3 teentjes knoflook
3 paprika's (geel, rood & groen)
Peterselie & koriander (handjevol van elk)
2 citroenen (sap van 1/2 citroen)
± 750 g zeevruchtenmix
1 visbouillonblokje (optioneel)
Mihoen (1 pakje)
Zout & peper
Komijnpoeder
Kurkumapoeder
Paprikapoeder
Olijfolie
4 stukken witte vis naar keuze
1 zakje gepelde scampi's
INSTRUCTIES
Doe olie in de pan, bak de uitjes & knoflook, voeg de fijngesneden paprika toe, daarna de vis, zeevruchtenmix & kruiden.
Doe nu de bouillon erbij, laat doorbakken tot het gaar is. Op het laatste de scampi's en 1/2 citroensap toevoegen.
Breng de bouillon aan de kook & voeg de mihoen toe. Snij deze in stukjes & meng met de vis.
Maak een laag-olie mengsel & wrijf een bakblik in. Ga over elk velletje filodeeg met het mengsel. Vul de bastilla & sluit het.
Doe de bastilla ± 20 min in de oven op 160 graden. Wanneer de bovenkant goudbruin is, draai je het geheel om. Nogmaals ± 20 min in de oven op 160 graden.
Garneer met schijfjes citroen en scampi's. Serveer met zoetzure loempiasaus.