Visbastilla

Categorie: Vis - Hoofdgerecht - Marokkaanse keuken

INGREDIËNTEN

1 pak filodeeg 

2 uien (gesnipperd)

3 teentjes knoflook

3 paprika's (geel, rood & groen)

Peterselie & koriander (handjevol van elk)

2 citroenen (sap van 1/2 citroen)

± 750 g zeevruchtenmix

1 visbouillonblokje (optioneel)

Mihoen (1 pakje)

Zout & peper

Komijnpoeder

Kurkumapoeder

Paprikapoeder

Olijfolie

4 stukken witte vis naar keuze

1 zakje gepelde scampi's








INSTRUCTIES

  • Doe olie in de pan, bak de uitjes & knoflook, voeg de fijngesneden paprika toe, daarna de vis, zeevruchtenmix & kruiden.

  • Doe nu de bouillon erbij, laat doorbakken tot het gaar is. Op het laatste de scampi's en 1/2 citroensap toevoegen.

  • Breng de bouillon aan de kook & voeg de mihoen toe. Snij deze in stukjes & meng met de vis.

  • Maak een laag-olie mengsel & wrijf een bakblik in. Ga over elk velletje filodeeg met het mengsel. Vul de bastilla & sluit het.

  • Doe de bastilla ± 20 min in de oven op 160 graden. Wanneer de bovenkant goudbruin is, draai je het geheel om. Nogmaals ± 20 min in de oven op 160 graden.

  • Garneer met schijfjes citroen en scampi's. Serveer met zoetzure loempiasaus.







  • © 2025 Soulfood. Alle rechten voorbehouden.
    Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
    Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin