Tajine met kalfsvlees en zoete aardappel

Categorie:Marokkaanse keuken - Kalfsvlees - Hoofdgerecht - Tajine

INGREDIËNTEN

-1 kg kalfsvlees met been

- 3 à 4 grote tomaten in kleine blokjes gesneden

- 1 groene paprika in reepjes gesneden

- 3 sjalotjes in fijne stukjes gesneden

- 1 el couscouskruiden

- Zout en peper naar smaak

- 2 grote zoete aardappelen in blokjes gesneden







INSTRUCTIES

Stoom het kalfsvlees. Bak daarna bruin in olie met de kruiden. Voeg de paprika en de sjalotjes toe en laat dit fruiten. Roer alles goed dooreen en doe er de tomaten bij en een theeglas water, tot het geheel onderstaat. 

Laat ongeveer een uur koken op een zacht vuurtje. Doe indien nodig nog water bij. 

Voeg na een uurtje de aardappelen toe en laat verder koken tot de aardappelen gaar zijn en de saus ingedikt is.








© 2025 Soulfood. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin