Tajine met kalfsvlees en zoete aardappel
Categorie:Marokkaanse keuken - Kalfsvlees - Hoofdgerecht - Tajine
INGREDIËNTEN
-1 kg kalfsvlees met been
- 3 à 4 grote tomaten in kleine blokjes gesneden
- 1 groene paprika in reepjes gesneden
- 3 sjalotjes in fijne stukjes gesneden
- 1 el couscouskruiden
- Zout en peper naar smaak
- 2 grote zoete aardappelen in blokjes gesneden
INSTRUCTIES
Stoom het kalfsvlees. Bak daarna bruin in olie met de kruiden. Voeg de paprika en de sjalotjes toe en laat dit fruiten. Roer alles goed dooreen en doe er de tomaten bij en een theeglas water, tot het geheel onderstaat.
Laat ongeveer een uur koken op een zacht vuurtje. Doe indien nodig nog water bij.
Voeg na een uurtje de aardappelen toe en laat verder koken tot de aardappelen gaar zijn en de saus ingedikt is.