Tajine met kefta


Categorie: Tajine - Marokkaanse keuken - Rundgehakt - Hoofdgerecht

INGREDIËNTEN

- 500 g rund- of kalfsgehakt

- 5 aardappelen in partjes gesneden

- 1 grote bokaal erwtjes en wortelen

- 2 blokjes rundbouillon

- 2 verse tomaten in kleine stukjes gesneden

- 1 blik gepelde tomaten (liefst in blokjes)

- 1 grote ajuin in fijne stukjes gesneden

- Handvol verse koriander

- 1 el couscouskruiden

- 1 el bloem






INSTRUCTIES

Meng het gehakt met de kruiden, de koriander en de bloem en maak er kleine balletjes van. Bak de ui glazig en voeg nog wat couscouskruiden toe. Roer goed om. Laat de balletjes ongeveer 7 minuten bruinen langs alle kanten. 

Voeg dan de verse tomaten en de tomaten uit blik toe. Voeg nog een theeglas water toe tot alles onder staat. Doe er de bouillonblokjes bij en laat ongeveer 10 minuten koken op een zacht vuurtje. 

Als de balletjes bijna gaar zijn, mogen de aardappelpartjes erbij. Als alles gaar is, mogen de erwten en wortels nog een aantal minuutjes mee koken. Werk af met verse koriander.








© 2025 Soulfood. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin