Samosa

Categorie: Bijgerecht - Voorgerecht - Vegetarisch - Veganistisch - Afghaanse keuken

INGREDIËNTEN

- 4 aardappelen in kleine vierkante blokjes gesneden

- 1 el kurkuma

- 1 el knoflook-gember

- 1 el komijnpoeder

- 1 el komijnzaad

- 1 ajuin

- Zout en paprikapoeder naar smaak

- Handvol groene erwten

- Handvol verse koriander en peterselie

- Sap van een halve limoen (optioneel)




INSTRUCTIES


Doe de aardappelen 6 min in de microgolf (met een héél klein beetje water). Doe olie in een pan, doe de erwten en ui erbij en tenslotte alle kruiden. Goed omroeren. Voeg de aardappelen toe, doe het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.

Laat kant en klare loempiavellen ontdooien en vul met de vulling. Bak vervolgens in frituurolie of in de airfryer. Serveer met chutney.








© 2025 Soulfood. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin