Haykakan kaviar

Categorie: Bijgerecht - Salade - Armeense keuken - Vegetarisch - Veganistisch

INGREDIËNTEN

- 4 rode puntpaprika's

- 4 groene dikke pepers

- 2 aubergines

- 2 teentjes geraspte look

- Handvol koriander

- 1 blik tomaten (liefst blokjes)

- 1 klein blikje tomatenpuree




INSTRUCTIES

Grill de puntpaprika's, pepers en aubergines in de oven of in de airfryer tot ze zwart zijn. Laat ze afkoelen en ontvel de paprika's en pepers. Haal het binnenste uit de aubergine, en mix er de geraspte look in. Snijd de paprika's in stukken en doe ze in een pan met olie. Voeg na een vijftal minuten de auberginepuree toe en roer het geheel goed door. Dan mogen de tomaten en tomatenpuree erbij. Nog een vijftal minuutjes laten sudderen. Voeg zout, peper en rode paprikapoeder toe naar smaak. Werk het geheel af met de verse koriander.


Tip: Wil je het graag wat pittiger? Voeg een (gegrild) pikant pepertje toe aan het geheel.




© 2025 Soulfood. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin