Haykakan badrjan
Categorie:Vegetarisch - Veganistisch - Bijgerecht - Armeense keuken
INGREDIËNTEN
- 1 ajuin in fijne stukken gesneden
- 4 aubergines, in dikke schijven gesneden (of in lange plakken)
- 2 teentjes geraspte look
- Handvol koriander
- 1 gele paprika in fijne stukjes gesneden
- 1 groene paprika in fijne stukjes gesneden
- 1 blik gepelde tomaten (bij voorkeur blokjes)
- Zout, peper en rode paprikapoeder naar smaak
INSTRUCTIES
Frituur de aubergines in veel olie tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Verhit ondertussen wat olie in een pan, voeg de ajuin, look en de paprika toe. Laat alles fruiten tot de ui goudbruin is. Voeg er de gepelde tomaten en de koriander aan toe. Laat nog een vijftal minuutjes op het vuur staan tot de saus pruttelt. Voeg kruiden toe naar smaak.
Serveeroptie 1: Bestrijk de aubergines royaal met de saus. Serveer de stukken aubergine op z'n geheel.
Serveeroptie 2: Bestrijk de aubergines royaal met de saus. Doe alles in een grote kom en plet de aubergines met de saus. Knip daarna met een schaar het geheel in fijne stukjes, zodat je een tapenade hebt. Serveer met alle soorten brood.