Gemarineerde olijven

Categorie: Bijgerecht - veganistisch - vegetarisch

INGREDIËNTEN


- 1 bokaal of blik olijven naar keuze

- 5 teentjes knoflook

- enkele druppels limoensap

- 2 el sesamolie

- 1 kopje olijfolie

- zout en peper naar smaak

- verse rozemarijn

- verse oregano









INSTRUCTIES


Laat de olijven uitlekken. Pers 5 teentjes knoflook, doe er de limoensap, sesamolie en olijfolie bij. Doe de olijven bij voorkeur in een glazen pot en voeg het mengsel toe. Doe er wat takjes rozemarijn en oregano bij. Doe de bokaal dicht en schudt goed. Zet de olijven minstens 24 uur in de koelkast zodat de marinade kan intrekken.

Tip: Hou je van paprika? Voeg dan gerust wat gegrilde paprika naar keuze toe. Je kan ook feta kaas toevoegen, of andere kruiden als je dat lekkerder vindt.







© 2025 Soulfood. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin