Bulgaarse gevulde paprika's
Categorie: Bulgaarse keuken - Hoofdgerecht - Rundgehakt - Rijst
INGREDIËNTEN
- 1,5 kg rode puntpaprika's
- 1 kg rund- of kalfsgehakt
- 1,5 theeglas rijst
- 2 teentjes geraspte look
- 1 hele grote ui, fijngesneden
- 1 wortel in zeer fijne stukjes
- 2 tomaten, fijngesneden
- 3 el chubritsa (bonenkruid)
- 1 el vegeta
- Zout, peper en rode paprikapoeder naar smaak
- 1 blokje rundbouillon
- 200 ml water
- Handvol peterselie
INSTRUCTIES
Verhit olie in een pan en doe er de ui en de look in. Laat glazig worden en voeg dan de wortels toe. Doe het vlees in de pan en roer goed om. Doe de rijst erbij, daarna de tomaten en de kruiden. Laat het bouillonblokje oplossen in 200 ml lauw water en giet dit bij het vlees. Voeg de peterselie toe en laat even koken tot de rijst bijna gaar is.
Vul de paprika's en duw het geheel telkens goed aan. Leg de paprika's in een ovenschaal en voeg ongeveer 2OO ml water toe. Zet de schotel ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Serveer met volle natuuryoghurt.