Aziatische komkommersalade
Categorie: Aziatische keuken - bijgerecht - vegetarisch - veganistisch - salade
INGREDIËNTEN
- 1 komkommer in fijne plakjes gesneden
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 1 teentje geraspte knoflook
- enkele druppels limoensap
- 2 el sesamolie
- 2 el sojasaus
- zout naar smaak
- chilivlokken naar smaak
INSTRUCTIES
Meng de sesamolie, sojasaus, het limoensap en de geraspte knoflook in een potje. Doe de komkommers in een pot met deksel en doe de marinade erbij. Voeg nu zowel de kruiden als de sesamzaadjes toe. Doe de pot dicht en schudt goed. Zet het geheel minstens een halfuurtje in de koelkast zodat de marinade kan intrekken.
Tip: Hou je van zoetzuur? Dan kan je ook 1 el azijn en 1 el suiker toevoegen aan de marinade. Hou je van extra pikant? Voeg dan wat harissa toe. Wil je het wat frisser? Dan is gember of munt zeker ook een optie.